maandag 3 oktober 2011

Op verkenning op het eiland Krk


Gisteren aangekomen in het donker, dus we waren toch een beetje benieuwd naar het uitzicht. Wakker geworden met het zonneke op ons bolleke, het geluid van zee en meeuwen... Effe door ons slaapkamerraampje kijken: 



Vanop het strand ziet dat er zo uit:

De beste manier om de dag goed te beginnen is met een stevig ontbijt. Koen heeft zelfs de persappelsienenen en fruitpers meegebracht. Ik zou me daar over ontfermen, zo moeilijk kon dit toch niet zijn, maar ik was niet op het idee gekomen dat je daar beter een glas onder zet met als resultaat dat de "eerste persing" op de grond belandde.
Vandaag staat de verkenning van het eiland Krk op het programma. Al gauw krijgen we een idee van de schoonheid van het eiland, zon (bloedheet), zee, prachtige uitzichten en ongelooflijk helder water. Bestaat er dan toch nog zoiets als ongerepte natuur?
 
Op weg naar Baska (uiterst zuidelijke deel van Krk) wordt er gestopt om te genieten van de omgeving. 

 
Koen is zoals gewoonlijk weer in zijn nopjes.

 


Koen vind er zelfs een gsm, die we gaan afgeven in de strandbar mocht de eigenaar op zoek gaan naar zijn gsm. Ons eerste contact met de Kroaten blijkt niet zo'n meevaller, ongeinteresseerd wordt de gsm in ontvangst genomen, ons plan om hier iets te drinken laten we varen, de hartelijkheid druipt er niet echt vanaf .....
Dan maar verder naar Baska, waar we wel door een vriendelijke Kroatische ober ontvangen worden. In een mum van tijd worden ons de Kroatische gebruiken uitgelegd (inclusief de verplichte fooi voor de ober!). De gegrilde zeebaars met aardappeltjes en spinazie smaakt ons enorm, de eerste warme maaltijd sinds ons vertrek in Belgiƫ. Vooraleer weer "huiswaarts" te keren, nemen we nog even de tijd om van het mooie Baska te genieten. De beelden spreken voor zich ....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten